top of page

IK WIL WERKEN IN
DE CIRCUS KAPEL

Als je geïnteresseerd bent om in de Circus Kapel te werken, kun je het Aanvraagformulier hier invullen.


Wat u vooraf moet weten:


- De Circus Kapel is beschikbaar voor periodes van minimaal 1 week (7 dagen)
- Het gebruik van de Circus Kapel is niet gratis, daarom vragen wij wat informatie over uw financiële situatie. Wanneer wij het aanvraagformulier hebben ontvangen nemen wij contact op en informeren u over de kosten voor het gebruik van de ruimte
-  EERLIJKE PRAKTIJK. De Circus Kapel is een werkplaats waar kunstenaars en makers werken
kunnen werken die voldoende geld krijgen om zichzelf en de mensen te betalen met wie zij samenwerken tegen een passende vergoeding.

- Je kunt hier controleren of de werkruimte beschikbaar is op de door u gewenste data.

VOOR WIE?

Alle podiumkunstenmakers en kunstenaars krijgen aaneengesloten dagen (minimaal 1 week) de tijd en ruimte om hun ideeën te ontwikkelen, onderzoeken en ermee te experimenteren. Wij bieden een plek voor creatie en ontwikkeling, maar ook om uitwisseling te stimuleren en presentaties zoals try-outs/open studio’s en work in progress te faciliteren tijdens de residency-periodes.

Jona Harnischmacher Circus

 © Jona Harnischmacher 

MAKERSCHAP

Wij zijn oprecht en oprecht geïnteresseerd in het verhaal, het traject en de plannen van een maker/bedrijf. Vanuit deze interesse gaan wij de dialoog aan met zowel professioneel als jong talent, maar ook met amateurmakers en aspirant-professionele makers en bedrijven. Wij richten ons op nieuwe ontwikkelingen die een plan van aanpak hebben met een tijdlijn en durven op zoek te gaan naar cross-overs en de kansen die de Bossche en Brabantse culturele sector hen biedt.

NETWERK

Wij denken graag mee met de makers en bedrijven en leggen zoveel mogelijk verbindingen. Het resultaat van de ontwikkeling in de verblijfsperioden wordt geregistreerd op onze website.

Als een project een bepaald publiek nodig heeft voor een try-out of work in progress-vertoning, is het mogelijk om hierover te communiceren naar het netwerk via onze sociale mediaplatforms.

MIX VAN MAKERS

Makers en kunstenaars krijgen gedurende een bepaalde periode tijd en ruimte om in de Circuskapel te werken.
Om de doelstellingen van uitwisseling tussen makers, partners en het veld te realiseren, streven wij naar een beleid waarbij jaarlijks een bepaalde mix van makers gebruik maakt van de werkplaats.

bottom of page