top of page

DE LOCATIE

In 's-Hertogenbosch ontstaat deze dynamische werkplaats waar podiumkunstenaars en makers uit Brabant, Nederland en Europa gebruik kunnen maken van de aangeboden faciliteiten voor specifieke circusdisciplines en cross-overs om nieuwe creaties te ontwikkelen.
De Circus Kapel bestaat uit een werkruimte met diverse andere ruimtes, waaronder een keuken.

Residenten kunnen gebruik maken van ruimtevoor minimaal 1 week (5-7 dagen).
Sinds mei 2023 wordt in de Circus Kapel de nieuwe vaste, op maat gemaakte constructie gebouwd.
De constructie is 8,5 meter hoog en voorzien van diverse ophangpunten en beschikt heeft allerlei rigging mogelijkheden. Er is 1 pully in de constructie aanwezig. Ook zorgen wij voor ankerpunten voor het opzetten van een Chinese paal.

In de werkruimte is geen daglicht aanwezig, maar in alle overige ruimtes zijn wel plafondramen aanwezig die voor veel daglicht zorgen voor de vele planten in het pand. We beschikken over een keukengedeelte, een douche en toilet, een vergaderruimte en nog 2 andere kleine ruimtes.

Plattegrond Circuskapel

INDELING RESIDENTIE

Wij streven ernaar een werkruimte aan te bieden die de faciliteiten biedt die een circusmaker nodig heeft. De faciliteiten waarover wij beschikken bieden mogelijkheden voor de meeste circusdisciplines om hun werk te repeteren, creëren en uitvoeren. De Circus Kapel stelt apparatuur en materialen ter beschikking die voldoen aan de veiligheidseisen.
 

Meeting Space Circus Kapel
Meeting Space and bar Circus Kapel
Kitchen Circus Kapel

 Foto's © Ben Nienhuis 

ROUTE

's-Hertogenbosch ligt in het zuiden van Nederland; 80 km van Amsterdam en 35 km van Eindhoven.
Vanaf Schiphol/Amsterdam AirPort 70 minuten met de rechtstreekse trein.

Vanaf Eindhoven AirPort 40 minuten (shuttle en trein).

De Circuskapel ligt in het centrum van 's-Hertogenbosch, op ongeveer 20 minuten lopen van het treinstation.
Vlakbij de Circus Kapel bevindt zich de (dure) parkeerplaats St. Jan (Hekellaan). Gratis parkeergelegenheid vindt u iets verder weg van de kapel. (10 minuten lopen)

kapelraam_bewerkt.jpg
paap1267.jpg
Papenhulst Kapel

 Foto's © Papenhulst 

DE PAPENHULST

De Circus Kapel is te vinden in het centrum van 's-Hertogenbosch in het voormalige ziekenhuis De Papenhulst. De kapel van dit ziekenhuis wordt ommuurd door de huizen van de bewoners van Vereniging Papenhulst, dat ontstond na de kraak van het complex in 1978. De appartementen rondom de Circus Kapel worden bewoond door 44 personen en in “de bunker” onder de kapel bevinden zich een aantal muziekstudio’s en een radiostation. Dichtbij natuurgebied het Bossche Broek en aan de achterkant van de Sint-Janskathedraal verwelkomen we kunstenaars om hun werk te ontwikkelen. 's-Hertogenbosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant.

bottom of page